Hakkımızda

Bölümümüz, Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 15.06.2016 tarihli toplantısında alınan karara istinaden Eğitim Fakültelerinde bölüm ve anabilim dalı yönünden gerçekleştirilen yeniden yapılanma çerçevesinde, 1997 yılından beri İlköğretim Bölümü adı altında çalışmalarını sürdüren Matematik Eğitimi ve Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim dallarını bünyesine alarak 2016-2017 öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

Bölümümüz, 7 Profesör, 5 Doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi ve 4 Araştırma Görevlisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ayrıca SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Matematik Eğitimi yüksek lisans, Fen Bilgisi Eğitimi yüksek lisans ve doktora programları bulunmaktadır.

Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okullarda öğretmenlik yapabildikleri gibi yüksek lisans ve doktora çalışmalarıyla akademik hayata da atılabilmektedir.