Ana Sayfa
Duyurular
Mezuniyet Töreni

Mezuniyet Töreni

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Hendek Kapalı Spor Salonunda 3 Temmuz Salı günü yapılan mezuniyet törenine SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ardıç, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, EPDAD (Eğitim Fakülteleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Başkanı Prof. Dr. Cemil Öztürk, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Firdevs Karahan yaptı. Bu yıl 10 lisans programında 733 öğrenciyi mezun ettikleri bilgisini veren Prof. Dr. Karahan, “SAÜ Eğitim Fakültesi olarak misyonumuz, evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.

Türkiye’de eğitim fakülteleri içinde akredite olmuş ilk anabilim dalı olan Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalına, EPDAD Başkanı Prof. Dr. Cemil Öztürk tarafından plaketleri ve belgeleri takdim edildi.

Ayrıca Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı ile Matematik Eğitimi Anabilim Dalı  birincilerine ödülleri Anabilim Dalı Başkanları Doç. Dr. Aysun Öztuna Kaplan ve Doç. Dr. Melek Masal tarafından takdim edildi.